BURSA MUNCII

Cetăţenii Republicii Moldova au dreptul la efectuarea activităţii de muncă în Republica Federală Germania în cazul, în care deţin de permisul de şedere corespunzător. Pentru a lucra în Germania cetăţenii moldoveni sînt obligaţi să obţină permisul de şedere în scop de muncă. Sau fara permis in termen de trei luni la munci sezoniere in agricultura.

Organizaţia responsabilă pentru consultarea şi angajarea în cîmpul muncii a solicitanţilor străini este Oficiul Central al Agenţiei Federale de Ocupare a Forţei de Muncă (ZAV). Acesta colaborează cu diferite organizaţii din întreaga lume şi este un partener fidel pentru un şir de reţele care activează pe piaţa muncii din UE. Pentru consultaţii puteţi contacta reprezentanţii ZAV la numărul 0228/713-2000 din luni pînă joi între orele 08:00 şi 16 :30, vineri – între orele 08:00 şi 14:00.

Accesarea pieţei forţei de muncă nu întotdeauna este uşoară pentru migranţi. Deoarece cantitatea locurilor de muncă în diferite domenii de activitate nu este suficientă, solicitanţilor de locuri de muncă deseori li se cere o anumită calificare pentru a-l obţine. Recunoaşterea calificării profesionale, obţinute peste hotare, sau evaluarea acesteia, este extrem de importantă atunci cînd sînteţi în căutarea unui locul de muncă.

Integrarea reuşită a migranţilor pe piaţa forţei de muncă, depinde în mare măsură şi de faptul cît de deschise sînt unui schimb intercultural companiile şi afacerile din ţara-gazdă. Există o mulţime de activităţi, care se desfăşoară cu scopul de a adapta companiile, afacerile şi administrarea publică la cerinţele unei societăţi diverse din punct de vedere a etniilor şi de a face acestea mai atractive pentru orice persoană, indiferent de provinienţa, limba sau cultura acesteia.

Pentru a gasi un loc de munca sigur si bine platit in Germania AVETI LA DISPOZITIE compartimentul din LISTA DE link-uri de mai jos.

Bursa muncii

Piata muncii

Munci sezoniere in Germania.

Munca in agricultura pe regiunile Germaniei

Munca cu pasaport UE in Germania

Munca in Germania cu pasaport biometeric.