Un drapel uriaș, de 100 de metri, a unit simbolic România cu Republica Moldova

Un tricolor, lung de 100 de metri, a unit simbolic Romania cu Republica Moldova. S-a întâmplat la Măgura Ilvei judetul Bistrița-Năsăud, 100 de primari din Basarabia poposind în comuna bistrițeană pentru acest eveniment.

Steagul lat de câțiva metri și lung de aproximativ 100 de metri a fost întins pe străzile comunei, de către oaspeți. Comuna Măgura Ilvei, alături de Parva și orașul Beclean sunt primele din acest județ care și-au arătat susținerea pentru unirea României cu Republica Moldova.

Acest act simbolic a coincis cu sfințirea bisericii din localitate, la care a luat parte și ÎPS Andrei Andreicuț. Ulterior, festivitățile s-au încheiat cu un spectacol folcloric susținut de Dor Românesc.


Sursa:bistriteanul.ro

Citiți și: Iniţiativa de semnare a Declaraţiilor de Unire ia amploare şi peste Prut. Consiliul Judeţean Bistrița va semnat declaraţia de Unire cu Republica Moldova. Documentul urmează a fi semnat în ședința extraordinară, care va fi organizată pe data de 27 martie, atunci când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire.

Românul

Moderator la newsmoldova.info

Close