Primar ce merge la muncă peste hotare

Hai că am făcut-o şi pe asta!

O provocare pentru mine, pentru cei dragi, dar, în acelaşi timp, o experiență nouă pe care sute de zaimeni şi milioane de moldoveni o trăiesc zilnic, scria câteva luni în urmă pe o rețea de socializare primarul satului Zaim, raionul Căușeni, Ion Veste.

Ca să-și întrețină familia, acesta este ne­voit să meargă în concediu la muncă pes­te hotare.

„Greu departe de casă, dar mai greu acasă, când vine iarna şi nu ştii cum să împarți două salarii de bugetari, fie unul dintre ei şi primar, la cheltuielile pentru ser­viciile comunale… că de altceva oricum nu ajunge. Merg o lună-două la muncă peste hotare, îmi fac ceva bani și am de trecut iarna acasă”, ne spune primarul din Zaim.

Acesta susține că nu o dată soția i-a spus să abandoneze primăria și să meargă toți peste hotare, însă Ion Veste crede că va veni poate și vremea când lucrurile se vor aranja la locul lor și nu va fi nevoit să ia calea străinătății să câștige un ban.

„De șase ani sunt primar și, cum am lo­cuit în 24 de metri pătrați cu familia, patru persoane, așa locuiesc și azi. Greu şi acolo unde se fac banii – 10 ore zilnic, intens, dur, cu mici momente de respiro la amiază, cu peisaje încântătoare în jur, cu satisfacția pe care o ai seara când calculezi banii câştigați şi cu un dor nebun de casă şi de cei de aca­să”, susține Ion Veste.

Salariile mici alungă angajații buni

Din cauza salariilor mici, primarii nu-și pot permite să ia la lucru angajați care cu­nosc o limbă străină, să angajeze oameni competenți sau să-i păstreze pe cei vechi.

„În ultimii trei ani, am pierdut… continuare

Românul

Moderator la newsmoldova.info

Close