Moldovenii au luat cu asalt transportul aviatic

Potrivit datelor oficiale furnizate de Biroul Naţional de Statistică, în 2017 a crescut brusc cererea din partea moldovenilor pentru serviciile companiilor de transport aerian. Care ar putea fi explicaţia?

În anul 2017 în Moldova au fost înregistraţi 100 de milioane 300 de mii de pasageri. Cifra este impresionantă, însă e în scădere cu 1,8% faţă de anul 2016.

În domeniul transportului interurban (cu autobuzele şi microbuzele). Cei mai mulţi pasageri au apelat la serviciile companiilor de transport din Chişinău – 60% din numărul total al pasagerilor moldoveni în 2017.

Aceste cifre arată că populaţia circulă preponderent spre Chişinău şi dinspre Chişinău.

O diferenţă mare faţă de anul 2016 a fost înregistrată în transportul feroviar şi în transportul aerian. În 2017 serviciile transportului feroviar au fost solicitate cu o scădere de 20% faţă de anul 2016, în timp ce numărul de călătorii aeriene în 2017 a fost creştere cu 45,4% faţă de anul 2016.

Ce servicii de transport preferati?

Vezi Voturile

Loading ... Loading ...

Aceste evoluţii spectaculoase ar putea avea mai multe explicaţii.

Una dintre ele este că cei mai mulţi dintre moldovenii care apelau la serviciile de transport feroviar călătoreau în Rusia, iar din cauza situaţiei din Ucraian concetăţenii noştri se pare că preferă să nu aibă de a face cu autorităţile ucrainene. O altă explicaţie este că moldovenii au început să circule mai mult în Europa occidentală, iar în direcţia respectivă este mult mai comodă călătoria cu avionul decât trenul.

Românul

Moderator la newsmoldova.info

Close