Ministerul Educației a reacționat la afișarea drapelului Rusiei într-un microbuz școlar

Niciun autobuz școlar nu va avea afișat în salonul său materiale-informative cu excepția Simbolicii de Stat a Republicii Moldova, este menționat într-o circulară semnată astăzi de conducerea Ministerului Educației Culturii și Cercetării.

Documentul a fost emis ca urmare a unor sesizări apărute în spațiul public, conform cărora un drapel al Federației Ruse era agățat în salonul unui microbuz școlar.

afișarea drapelului Rusiei într-un microbuz școlar

Imagine: Facebook // Raisa Pădureanu via deschide.md

Prin prezenta circulară, Ministerul Educației Culturii și Cercetării (MECC) informează organele locale de specialitate în domeniul învățământului despre neadmiterea plasării materialelor vizual-informative în saloanele autobuzelor școlare, pentru a nu influența elevii sub aspect politic, interetnic, religios, electoral.

Totodată, conducerea MECC atenționează managerii instituțiilor de învățământ asupra informării șoferilor mijloacelor de transport școlare, ținerii sub control și monitorizării permenente a respectării prevederilor Hotăriârii de Guvern din 30.10.2014: „Pentru aprobarea Regulamentului cu privire la transportarea elevilor”.

Reacția vine ca urmare a situației apărute, ieri, în mediul online, când mai multe persoane au observat drapelul Federației Ruse pe parbrizul unui microbuz școlar.

Sursa: deschide.md

Urmărește-mă

Românul

Moderator la newsmoldova.info
Urmărește-mă
Ministerul Educației a reacționat la afișarea drapelului Rusiei într-un microbuz școlar înnoit: februarie 13, 2018 de autorul: Românul

Abonează-te la newsletter-ul nostru

%d blogeri au apreciat: