Concursul Chișinăul de seară – orașul luminilor este lansat oficial

Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor, în colaborare cu platforma Design Cafe&Club, a lansat, odată cu vizita renumitului arhitect de lumini Alain Guilhot la Chișinău, o provocare pentru arhitecții și designerii care vor să dea o nouă față nocturnă capitalei.

Astfel, printr-o conferință de presă, a fost anunțată în mod oficial publicului larg înscrierea la concursul „Chișinăul de seară – orașul luminilor”, în cadrul proiectului cu aceeași denumire. Competiția oferă tuturor participanților posibilitatea să-şi demonstreze măiestria de a pune în lumină unul dintre monumentele valoroase ale oraşului. Pentru aceasta ei vor trebui să prezinte conceptul grafic de iluminare a obiectivului ales în formatul proiectului.

Cei care doresc să participe o pot face accesând site-ul designcafeclub.md și completând formularul din secțiunea Concurs. Data limită de înregistrare în concurs este 7 decembrie, iar cea de prezentare a proiectelor de iluminat – 15 februarie.

Plăcut impresionat de inițiativă, Alain Guilhot, cel care a pus în lumină turnul Eiffel și alte peste 3 mii de obiecte, se va întoarce la Chişinău pentru a participa la desemnarea și premierea câștigătorilor. Renumitul arhitect va sta în fruntea juriului moldo-francez care va evalua proiectele participanților. Pentru cei trei câștigători, organizatorii au pregătit premii de 2500, 1500 și respectiv 1000 de euro. Pe lângă resursele financiare, premianții vor putea să se mândrească și de materializarea proiectului lor.

Astfel, alături de Comitetul Național Olimpic și Sportiv, Muzeul Național de Artă, dar şi alte clădiri a căror faţadă se laudă pe timp de noapte cu umbre şi nuanţe deosebite, în anul viitor vor mai apărea trei locații cu iluminare specială. Care vor fi acestea vom afla în luna martie. Sursa designcafeclub.md

Românul

Moderator la newsmoldova.info