Cazul caritate.md se îngroașă. ONG-urile de media sunt îngrijorate

Organizațiile de media își exprimă îngrijorarea față de intimidările și amenințările formulate de coordonatorii Fundației de caritate „Sfântul Gheorghe” și a platformei de crowdfunding Caritate.md, la adresa jurnalistei RISE Moldova Liuba Șevciuc și cer Ministerului Afacerilor Interne să se autosesizeze în acest caz.

După ce RISE Moldova a publicat duminică, 18 februarie, pe pagina de Facebook, un teaser video la o investigație despre niște posibile escrocherii în care ar fi fost implicată Fundația în cauză, pe prima pagină a portalului de crowdfunding Caritate.md a fost postată poza jurnalistei Liuba Șevciuc cu mențiunea „Îi cerem ei ajutor”.

Cofondatoarea Fundației citate, Svetlana Sainsus, a explicat că prin acest gest a redirecționat lumea la omul potrivit să-i ajute și că „fondatorul a decis așa să fie câteva zile”. Ulterior, pe o rețea de socializare, Svetlana Sainsus a continuat să o intimideze pe jurnalistă, recurgând la un limbaj licențios.

ONG-urile din media califică acest caz drept act de incitare la ură și intimidare a jurnalistei RISE Moldova, Liuba Șevciuc, autoarea investigației „Bani din caritate”, publicată luni, 19 februarie.

Declarația este semnată de Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociaţia Presei Independente , Asociația Presei Electronice, Centrul de Investigații Jurnalistice, Comitetul pentru Libertatea Presei , Asociația Telejurnaliștilor Independenți Centrul „Acces-info”. Vedeți declarația pe ZdG

Pe de altă parte Fondatorii platformei Caritate.md au ieșit în conferință de presă cu tema „Falsuri și atacuri nefondate în pretinsa investigație Rise. Sute de copii bolnavi vor rămâne cu problemele de sănătate nerezolvate”

Românul

Moderator la newsmoldova.info