Oferte de cîștig rapid în Ukraina, cu consecințe grave pentru moldoveni

Ultimul timp au apărut pe rețelele de socializare oferte ce propun cîștig rapid și legal din acțiuni doar aparent legale.

Tot ce trebuie să faci este să efectuiezi o vizită în țara vecină Ukraina, condiția este să deții pașaport moldovenesc și să ai 18 ani. La sosire în Ukraina vei fi cazat, și transportat la destinație de către intermediari, mai des tot moldoveni, unde o să înregistrezi pe numele tău un automobil recent importat. Pentru această ispravă vei fi remunerat cu o suma ce variaza de la 500 lei pîna la 100 dolari sau 100 euro, în unele cazuri oferta ajunge la 200 euro. În majoritatea cazurilor suma promisă nu corespunde cu banii ce-i incasează jertva acestei scheme ilegale, el/ea incasînd la final o sumă de doua ori mai mica, care le ajunge să revină acasă, precum și să se alimenteze în așa zisă deplasare de serviciu.

cîstig ilicit inregistrare masini ukraina

 

 

Lăcomia și dorința de cîștig fară efort este factorul care-i motiveaza pe concetățenii noștri să se aventureze în așa afaceri dubioase.

Potrivit informației departamentului responsabil de relațiile cu presa al Administrației Serviciului Frontierei de Stat ai Ucrainei automobile înmatriculate în țări terțe, inregistrate temporar sau pe o durată medie, care nu au mai părăsit teritoriul Ukrainei intră in segmentul crimelor transfrontaliere ce vizează transportul auto. Pentru aceste încălcări, posoanele fizice riscă o amendă în valoare de 17.000 de hrivne (10.000 de lei) pentru fiecare mașină adusă pe teritoriul Ucrainei.

Cu părere de rău, zecile de moldoveni care au acceptat această ofertă ilicită vor avea surprize neplăcute, spre exemplu cand vor pleca la vară spre litoral sau vor tranzita Ukraina în drum la muncă spre Rusia.

Distribuiți această postare să afle cat mai multa lume, astfel să punem punct acestui flăgel!

 

Românul

Moderator la newsmoldova.info

Close