Moldovenii se pot angaja oficial la muncă în țările Uniunii Europene în baza pașaportului biometric

Cetățenii Republicii Moldova se pot angaja oficial la muncă în țările din spațiul UE și în baza vizei de scurtă ședere. Șeful Secției consulare a Ambasadei Ungariei la Chișinău, Gyula Levente Sass, a explicat că acest lucru este posibil doar în cazul muncilor sezoniere care nu depășește perioada de 90 de zile.

”Pașaportul biometric și pașaportul biometric cu viza C, de scurtă durată, nu garantează posibilitatea de angajare în spațiul UE. Se întâmplă vara, pe o perioadă mai puțin de 90 de zile, în agricultură”, a explicat diplomatul.

Potrivit diplomatului, dacă cineva vrea să lucreze un timp mai îndelungat de 90 de zile, atunci trebuie să aplice pentru viza D de lungă durată, care este un permis de reședință cu scop de muncă.

”Posibilitatea de lucru este reglementată de fiecare țară UE în parte. Fiecare stat are regulamentul propriu, cu oficiul pentru ocuparea forței de muncă și biroul de migrație și azil care reglementează aceste lucruri”, a declarat Gyula Levente Sass.

Urmărește-mă

Românul

Moderator la newsmoldova.info
Urmărește-mă
Moldovenii se pot angaja oficial la muncă în țările Uniunii Europene în baza pașaportului biometric înnoit: ianuarie 24, 2018 de autorul: Românul

Abonează-te la newsletter-ul nostru

%d blogeri au apreciat: