Dodon promite să blocheze limba română iar PSRM vrea sa-l declare non-grata pe Basescu

Igor Dodon anunță că va bloca inițiativa unui grup de deputați cu privire la modificarea articolului 13 din Constituție în ceea ce privește limba oficială a Republicii Moldova.

El a declarat joi, 12 octombrie, pentru agenția rusă RIA Novosti că limba oficială a R. Moldova este limba moldovenească și nu română, așa cum își doresc unii.

„Nu este exclus că procedura de modificare a Constituției va fi inițiată. Socialiștii și președintele categoric nu o vor susține. Eu voi bloca inițiativa cu privire la modificarea limbii de stat”, a menționat Dodon pentru sursa citată.

In alt context Partidul Socialiștilor solicită autorităților declararea fostului președinte al României Traian Băsescu persona non-grata pe teritoriul Republicii Moldova, transmite IPN.

Într-o declarație făcută publică de formațiune, socialiștii își motivează solicitarea prin faptul că Traian Băsescu s-ar implica în treburile interne ale statului. PSRM nu precizează însă care sunt acțiunile lui Traian Băsescu pe care le consideră intervenție „în treburile interne ale unei țări suverane”.

În aceeași declarație, Traian Băsescu este acuzat că ar susține reconstituirea într-un alt format a Alianței pentru Integrare Europeană

Românul

Moderator la newsmoldova.info