Acesta este cel mai atractiv oraș din România pentru turisti

Oradea a devenit în ultimul timp cel mai atractiv oraș din România din punct de vedere turistic, situându-se și în fruntea listei orașelor care au atras anul trecut cele mai multe finanțări nerambursabile, nu mai puțin de 194 de milioane de euro, potrivit Business Magazin.

Potrivit sursei citate, investiţiile în turism au ieşit în evidenţă în ultimii ani, iar transformarea oraşului de pe Criş este vizibilă deopotrivă în Piaţa Unirii, centrul oraşului, care şi-a schimbat înfăţişarea, dar şi în zona Băilor Felix, unde s-au investit milioanele de euro. Relateaza jurnaldinromania.ro

Oradea a atras, anul trecut, peste 160.000 de turişti, iar Băile Felix au fost destinaţia aleasă de peste 130.000 de oameni. În 2016, numărul lor ar urma să fie şi mai mare: peste 180.000 de turişti în Oradea, dintre care 70% români, urmaţi de maghiari şi austrieci. Doar investiţiile în turism se ridică, pentru Oradea, la 50 de milioane de euro, din care 2 milioane de euro au fost investite doar pentru reabilitarea Pieţei Centrale.

Când vine vorba despre asemănarea dintre Cluj şi Oradea, întâlnită destul de des în ultimii ani, se spune că ambele sunt caracterizate de un apetit crescut al investitorilor străini.

Oradea este ajutată şi de poziţionarea ei, la graniţa de vest a ţării, care atrage investiţiile străine și este singura localitate din România care face parte din reţeaua Art Nouveau, alături de Barcelona, Nancy, Viena sau Budapesta.

Românul

Moderator la newsmoldova.info

Close