Viena

Un oraş al muzicii lui Mozzart şi al valsului lui Strauss, un oraş verde cu parcuri îngrijite şi grădini deosebite, cu palate şi catedrale impunătoare, aminteşte de un oraş cosmopolit cu o istorie ce ne impresioneaza.

În fostul oraș imperial vă intîlniţi cu palate în stil baroc, cum ar fi încantatoarele Schönbrunn şi Belvedere sau catedrale impresioante cum este Karlskirche. Punctul culminant îl constituie centrul istoric înconjurat de Ringstrasse, cea mai importantă arteră turistică a Vienei presărată de atractii turistice: Palatul Parlamentului, Votiv Kirche, Universitatea, Teatrul Naţional şi multe altele, culminînd cu Rathaus (primaria). Toate drumurile din centrul istoric, duc spre Stephan Platz, considerată inima Vienei unde se află şi catedrala gotică Sf. Stefan, ce impresionează prin dimensiunile sale.

Nici o calatorie la Viena nu este reusită fara vizitarea grădinii zoologice și a parcului de distracţii Prater. Viena este fără îndoială una din cele mai frumoase şi mai pitoreşti capitale europene, un oraş ce atrage anual milioane de turişti din întreaga lume pentru romantismul şi atmosfera imperială ce o caracterizează, un oraş al muzicii, al culturii şi nu în ultim rînd gastronomia renumită, distracţia, toate fac parte din farmecul Vienei, o capitală pe care vă invităm să o cunoaşteţi.

Românul

Moderator la newsmoldova.info

Lasă un răspuns

Close