Toți șoferii din Romania vor fi obligați să aibă asta în mașină! Amenzile încep de la 1000 de lei

O nouă prevedere legislativă impune șoferii români să aibă întotdeauna la ei o fișă.

Această fișă se mai numește și “cartea de salvare a autoturismului”. De reținut este că trebuie să fie obligatoriu printată color și în format A4.

“Cartea de salvare a autoturismului” este necesară forțelor speciale dacă intervin în cazul unui accident rutier.

Ce conține fișa obligatorie a mașinii

Fișa obligatorie a mașinii sau “cartea de salvare a autoturismului” este o schiță care prezintă concis mecanismul în detaliu al mașinii, localizare airbag-urilor, conductele de combustibil și tot ceea ce nu se observă la prima vedere.

Fiecare autoturism are sisteme de siguranță, ramforsări menite să reziste unui impact. Airbag-uri care se pot declanșa accidental, sau conducte de combustibil poziționate în locuri mai mult sau mai puțin vizibile, instalație electrică, etc. Echipa de descarcerare care se deplasează la fața locului în condițiile în care ai suferit un accident rutier are nevoie de această fișă. Cu scopul ca încercând să te scoată teafăr din mașină ar putea să-ți pună viața în pericol, dacă nu știe unde sunt poziționate toate aceste dispozitive.

Descarca Cartea de Salvare

Urmărește-mă

Românul

Moderator la newsmoldova.info
Urmărește-mă
Toți șoferii din Romania vor fi obligați să aibă asta în mașină! Amenzile încep de la 1000 de lei înnoit: septembrie 27, 2017 de autorul: Românul

Abonează-te la newsletter-ul nostru

%d blogeri au apreciat: