Primăria Cluj-Napoca a decis alocarea a 100.000 de euro pentru construirea unui orăşel al copiilor în Ungheni.

Primăria Municipiului Cluj-Napoca din România, a decis alocarea a 100.000 de euro pentru construirea unui orăşel al copiilor în Poarta de Vest a Republicii Moldova – Municipiul Ungheni.

Suma de 100 mii euro este o mică parte a unui proiect mai larg – 765.000 de euro. Primăria mun. Cluj-Napoca, s-a angajat să aloce această sumă pentru reabilitarea Parcului Central din mun. Ungheni, oraș înfrățit din 2016.

Cooperare între Municipiul Cluj-Napoca, judeţul Cluj din România şi Municipiul Ungheni, Raionul Ungheni din Republica Moldova, a început la 16 noiembrie 2016, când a fost semnat, de către primarii celor doua oraşe, în Sala de Sticla a primăriei muncipiului Cluj-Napoca, Acordul de colaborare.

Istoria colaborării dintre Administrațiile Publice Locale din Ungheni și Cluj, începe o dată cu crearea organizațiilor studențești ale tinerilor basarabeni în cadrul centrelor universitare din Cluj-Napoca.

Un aport considerabil l-a adus Grupul de Inițiativă Basarabeană din Cluj (GIB Cluj), din care fac parte mai mulți ungheneni.

Românul

Moderator la newsmoldova.info

Lasă un răspuns