Londra

În Londra există o diversitate de clădiri vechi și noi, înșirate de-a lungul Tamisei.

Coborînd pe malurile rîului, oraşul dezvăluie un spectacol care împletește istoria și modernul și care merită să fie urmărit în liniște de pe o bancă din Hyde Park. Despre Lodra se poate vorbi doar la superlativ, despre minunile arhitecturale ale secolelor trecute și ale noului mileniu, despre forfota permanentă a marilor bulevarde și viaţa boemă picurată cu artă la tot pasul. Londra impresionează și uimește prin felul în care istoria este ambalată frumos în prezent, prin unicitate și vivacitate.

Capitala Angliei, Londra reprezintă o îmbinare între modern și tradițional, turnurile înalte de oțel strecurîndu-se printre vechile case georgiene și victoriene. Cele mai frumoase locuri din Londra se afla în orașul vechi, Turnul Londrei și Catedrala St. Paul, fiind numai cateva.

Simbolul cel mai de preț al Londrei este Palatul Buckingham, aflat la capătul celebrei Promenade Mall.

Atracții ce nu trebuie ratate sunt: Palatul Westminster, Tower Bridge – construit în stil gotic, Mila Curry,Universitatea Manchester, Biserica Sf. Maria, Catedrala Maria, precum și Muzeele Manchester, Istoriei Poporului Evreiesc și Urbis.

Românul

Moderator la newsmoldova.info

Lasă un răspuns

Close