Izolația fonică și termică a pereților, pardoselei și tavanelor cu canepă

Câți dintre voi știați despre cânepă că poate fi utilizată în domeniul construcțiilor, că poate fi transformată într-un produs din care se clădesc pereți și, în același timp, este unul din cei mai inovativi izolatori ai casei.

Cânepa ca și material utilizat în izolația casei este extrem de durabilă, ieftină și mai ales eficientă. Folosită în tencuirea casei, aceasta se comportă asemenea unei tencuieli pe bază de ciment. Utilizată în combinație cu varul și apa, ea devine, după uscare, la fel de dură și rezistentă ca și tencuiala din ciment, însă prezintă un avantaj, dacă nu chiar trei, în plus. Cel mai important este acela ca joacă și un rol de barieră împotriva frigului/căldurii și apeii, izolând perfect locuința, grație proprietăților sale superioare. Tencuiala din cânepă este ignifugă și complet reciclabilă. În plus, în funcție de preferințe, după aplicarea tencuielii pe bază de cânepă, poți să renunți la orice alt finisaj, mulțumită aspectul său inedit.

loading…

Poate fi folosita si ca izolatie fonica fiind livrata in acelasi mod ca si vata minerala: fulgi, suluri sau placi de diferite densitati. Pentru a-i mari stabilitatea izolatia de canepa contine deseori fibre sintetice (15%) iar pentru a o ignifuga se aditiveaza folosind potasiu.
Canepa este o planta rezistenta ce se dezvolta bine si fara fertilizatori si pesticide. Acest fapt contribuie la naturaletea produsului precum si la impactul redus asupra mediului in folosirea sa.

izolație din cânepă | Naporo Universal | IZOtv

Un produs perfomant, pentru termoizolarea acoperisului, termoizolarea peretilor interiori, termoizolarea peretilor de tip sandwich la case din lemn, izolarea fonica a peretilor si a podelelor, dar si pentru izolarea si realizarea fatadelor ventilate. Se produce in Austria.

Detalii tehnice uzuale:

conductivitate termica ( λ ) 0.040-0.045 W/mK
rezistenta la difuzia vaporilor ( μ ) 1-2
clasa de material – B2
densitate 20-25 kg/m3
energie primara (PEI) 50-80 kwh/m3

 Dacă-ți izolezi termic locuința, vei putea cere statului până la 40.000 de lei

Românul

Moderator la newsmoldova.info

Lasă un răspuns

Close