Guvernul de la București reintroduce taxa auto – timbrul de mediu

În acest moment, Guvernul Romaniei lucrează la elaborarea unei noi forme a timbrului de mediu care să poată fi implementată până la sfărşitul anului 2017 sau începutul lui 2018.

Astfel, maşinile second hand ar putea fi taxate o singură dată – atunci când sunt înmatriculate, însă autorităţile nu exclud varianta unei plăți anuale, gen impozit sau altă taxa care să aibă o valoare mai mare pentru autovehiculele cu normă de poluare inferioară sau o combinaţie a celor două. Transmite jurnalonline.net

Potrivit datelor statistice, în primele opt luni ale acestui an, în România au fost înmatriculate 337.000 de maşini second hand, iar până la finalul lui 2017 se estimează că numărul acestora va ajunge la 500000.

Ceea ce nu spun guvernanţii noştri este că le pasă mai puţin de cetăţeni, de numărul de maşini, de lipsa sau starea jalnică a drumurilor, ceea ce determină reintroducerea taxei auto este faptul că statul a pierdut o jumătate de miliard euro de la eliminarea timbrului de mediu (1 februarie 2017).

Toate taxele auto impuse din 2007 până în prezent de Guvern au fost declarate ilegale de autorităţile europene, iar Ministerul Mediului a fost obligat să restituie banii tuturor celor care au plătit aceste taxe.

Urmărește-mă

Românul

Moderator la newsmoldova.info
Urmărește-mă
Guvernul de la București reintroduce taxa auto – timbrul de mediu înnoit: septembrie 27, 2017 de autorul: Românul

Abonează-te la newsletter-ul nostru

%d blogeri au apreciat: