Tiraspolul cedează. Krasnoselski este gată să accepte numerele neutre

Pe fondul crizei economice și politice din regiunea transnistreană, ce provoacă nemulțumirea locuitorilor, așa-numitele autorități din stânga Nistrului încep să cedeze în fața celor de la Chișinău.

Liderul separatist, Vadim Krasnoselski și așa-zisul ministru de externe Vitali Ignatiev au anunțat că Tiraspolul este gata să facă „compromisurile necesare”, pentru ca mijloacele de transport transnistrene să fie admise în traficul rutier internațional, adică acceptă „numerele neutre” propuse de către autoritățile moldovenești, transmite serviciul de presă a pretinsului președinte.

„Transnistria s-a adresat tuturor membrilor formatului 5+2, le-am prezentat acele compromisuri pe care suntem gata să le facem pentru ca mijloacele de transport transnistrene să fie admise în traficul internațional. Credem că problema în cauză poate fi rezolvată în timpul cel mai apropiat și în condițiile în care Chișinăul este gată să primească măsurile noastre de compromis”

Krasnoselski, la rândul său a declarat că e în interesul locuitorilor regiunii ca Transnistria să admită folosirea numerelor neutre și a pașapoartelor tehnice, deoarece vor putea participa la traficul internațional.

„Cetățenii trebuie să-și înregistreze automobilele, să primească documentele necesare și numere de înmatriculare unde au domiciliu. Aceasta este o practică generală”, a zis Krasnoselski.

Reprezentanții Chișinăului au reiterat faptul că pentru admiterea în circulația internațională, vehiculele rutiere din regiunea transnistreană urmează să fie înregistrate în cadrul subdiviziunilor Î.S.CRIS „Registru”. Pentru a facilita procesul de înmatriculare, cetățenii din stînga Nistrului, urmează să beneficieze de o procedură simplificată de înmatriculare, inclusiv urmează a fi examinată și posibilitatea acordării unor scutiri la plata accizelor.

Totodată, partea moldovenească a menționat că în perspectivă accizele de import a vehiculelor din regiunea transnistreană urmează a fi armonizate cu accizele existente.

Românul

Moderator la newsmoldova.info

Lasă un răspuns

Close