Vicepremierul rus, Dmitrii Rogozin, persona non grata în R. Moldova!

După ce în mod repetat, vicepremierul rus a amenințat Republica Moldova cu război și a numit moldovenii ca fiind niște țigani cerșetori, Guvernul Republicii Moldova, condus de Pavel Filip, a hotărât ca Dmitrii Rogozin să fie declarat persona non grata!

Amintim că Vicepremierul Federației Ruse, Dmitrii Rogozin, urma să participe la manifestațiile organizate de regimul separatist de la Tiraspol dedicate aniversării a 25-a de prezență a Armatei Rusești în stânga Nistrului. Atunci, Prim-ministrul Pavel Filip l-a anunțat pe Rogozin că acesta nu poate veni la Chișinău cu un avion militar, așa cum intenționa oficialul rus. Ulterior, acesta a ales să vină cu un avion civil, dar din cauza că are interdicție în UE, avionul în care se afla Rogozin nu a fost lăsat să survoleze spațiul aerian al României, fiind nevoit să facă cale întoarsă la Moscova.

După aceste incidente, Rogozin a amenințat cu războiul Republica Moldova, dar și România, care este o țară membră NATO. Ulterior, mesajele de amenințare ale lui Rogozin au fost șterse.

Românul

Moderator la newsmoldova.info

Lasă un răspuns