Separatistul Krasnoselski ameninţă dur Chişinăul

Tupeul liderului separatist de la Tiraspo Krasnoseskil a atins ieri o nouă culme.

Înfuriat de cererea Chişinăului la ONU de a include pe agenda celei de-a 72 şedinţe a Adunării Generale problema retragerii trupelor ruse din Republica Moldova.

Krasnoselski a chemat autorităţile moldoveneşti să nu pună la încercare „curajul” republicii separatiste, făcând o aluzie directă la un nou război pe Nistru. Transmite deschide.md

„Eu recomand tuturor să nu ne încerce curajul. Vă spun aceasta din postura mea de președinte, de comandant suprem și de general. Nu vă veți alege cu nimic bun din aceasta. Dimpotrivă, trebuie să căutăm un numitor comun pentru a soluționa problemele economice, culturale și cele umanitare. Nu trebuie să ne gândim la război. La război nu există învingători. Există o frază excelentă: «Cel ce se pregătește de război, nu trebuie să se aștepte la victorie, dar la înfrângerea, pe care n-o poți evita»”, a declarat Krasnoselski.

Așa-numitul președinte a reiterat că Transnistria este un „stat” iubitor de pace, dar cu o doctrină militară de apărare.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene neagă zvonurile precum că Republica Moldova ar urmări retragerea militarilor pacificatori ruși din regiunea transnistreană.

Românul

Moderator la newsmoldova.info

Lasă un răspuns