Heritage – prima școală internațională deschisă astăzi la Chișinău

Heritage – prima școală internațională fondată în Moldova, a fost inaugurată oficial astăzi la Chișinău. Instituția beneficiază de o infrastructură de excepție, cu dotări ultramoderne și un program extracurricular complex. Transmite Agora.

Studiile la această școală se vor desfășura în limba maternă a elevului (română sau rusă), dar și în limba engleză. Echipa de profesori este internațională, iar vorbitorii nativi îi vor iniția pe copii în toate subtilitățile lingvistice necesare pentru a însuși și a vorbi engleza fluent.

Elevii vor studia conform unui curriculum mixt – național și internațional, care cuprinde toate recomandările Ministerului Educației al RM, alături de programele inovative International Primary Curriculum  și Cambridge International Education.

Astfel, la absolvirea liceului, elevii vor susține atât examenele de bacalaureat, cât și examenele pentru certificarea internațională Cambridge, obținând o diplomă națională și una internațională, care le va deschide ușile marilor universități ale lumii.

Potrivit mold-street.com, valoarea totală a investițiilor în cadrul proiectului se ridică la 10 milioane de euro. Suprafața totală de construcție este de aproximativ 7.500 de metri pătrați, iar capacitatea instituției de învățământ va fi de 450 de copii, cu o echipă de profesori și personal administrativ în număr de 100 de persoane.

Costul unui an de studiu va fi de 4000 de euro!

” Și aici intervine calculul bugetar al oamenilor de pe facebook care îi prezic un faliment rapid liceului pentru această plată mare și, cred ei, exagerată.

Doar că:

1. În Chișinău sunt destule grădinițe private unde plata lunară e între 200 și 500 de euro. Înmulțiți la 12 și vedeți ce vă iese pe an.

2. În Chișinău sunt mult mai mult de 450 de părinți care ar fi gata să plătească acești bani doar ca odraslele lor să învețe în cel mai ”cool” și ”chic” liceu al orașului. Dacă nu-i știți deschideți revistele galbene ale Moldovei și-i veți vedea – proprietari de afaceri, miniștri cu bani câștigați din otkaturi și tendere, etc etc.

3. Liceul e construit de Ciornîi care are (probabil) nepoți de dat la școală și Sinan Bora care probabil tot are copii de dat la școală. Oamenii în loc să-și trimită copiii la studii peste hotare le construiesc instituții de studii aici, în Chișinău.

Nu ne rămâne decât să urmărim cum, în fiecare dimineață, zona din strada Butucului sau unde se mai construiește liceul să fie plină de șoferi care duc copiii la școală, de mașini de lux care și mai de care și de mame cu strazicur. ”  Scria Eugen în decembrie 2016

Aici Galerie foto Heritage

Heritage – prima școală internațională deschisă astăzi la Chișinău înnoit: august 22, 2017 de autorul: NewsMoldova

Abonează-te la newsletter-ul nostru

%d blogeri au apreciat: