10 lei pentru o călătorie cu microbuzul in Chisinau

Administratorii rutelor de microbuze din Chișinău cer nu 5, ci 10 lei pentru o călătorie. Soluția lui Grozavu.

În contextul inițiativei de majorare a prețului pentru călătoria în transportul public din Chișinău, administratorii rutelor de microbuze din Chișinău au solicitat ca tariful pentru o călătorie să fie de 10 lei, potrivit primarului interimar al capitalei Nistor Grozavu.

„Acestă problemă va fi rezolvată numai când se va introduce sistemul cu tichete electronice. Știm din experiența altor orașe. Spre exemplu șeful Direcției transport dintr-un oraș din Lituania a fost perceput o perioadă cel mai rău om din localitate. Acesta a schimbat tarifele, a comasat parcul de autobuze cu regia de troleibuze și a introdus sistemul cu tichete electronice. Câteva luni, el a mers pe stradă cu capul în jos, apoi, a venit la Primărie, după ce modificările date au avut rezultate. La noi va fi posibil așa ceva doar când va fi voință politică”, a declarat primarul interimar Nistor Grozavu, scrie realitatea.md citata de bani.md

Funcționarul susține că majoritatea orașelor dezvoltate au trecut prin această schimbare încă în anii `70 ai secolului trecut, iar la noi se tot vorbește despre introducerea sistemul cu tichete electronice încă de prin anul 2009, dar nu au fost luate măsuri nici până în prezent.

În luna octombrie 2014, CMC a aprobat Strategia de transport pentru anul 2014-2015, care prevedea și introducerea sistemului cu tichete electronice în transportul public.

Amintim că, potrivit Primăriei Chișinău, Direcția transport a elaborat două privind majorarea tarifului pentru o călătorie în transportul public din capitală. Dacă inițiativa va fi susținută de CMC, costul unei călătorii cu troleibuzul va fi de 3 lei, cu autobuzul – 4 lei, iar cu microbuzul – 5 lei.

Românul

Moderator la newsmoldova.info

Lasă un răspuns

Close