Tiraspolul a legalizat tricolorul, reacția președintelui Dodon întârzie să vină.

Tăcerea președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, (cu privire la legalizarea tricolorului rusesc în Transnistria n.r.) poate fi calificată drept o înțelegere cu Kremlinul privind cedarea teritoriului.

Iar dacă situația va continua în această direcție, voi propune extinderea statutului de „stat agresor“ pe teritoriul Transnistriei. Declarațiile vin din partea președintelui subcomitetului din Comisia pentru securitate națională și apărare din Parlamentul de la Kiev, Irina Friz, transmite Agora.md, cu referire la 112.ua.

„Aștept un răspuns din partea președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, odată cu venirea căruia în fruntea statului, situația în jurul Transnistriei a luat o întorsătură periculoasă în favoarea Federației Ruse”, a declarat deputatul ucrainean, Irina Friz.

Potrivit acesteia, „tăcerea lui Igor Dodon poate fi calificată drept o înțelegere cu Kremlinul privind cedarea teritoriului, cel din urmă considerat pe plan internațional teritoriul Republicii Moldova”.

„În cazul în care situația va continua în această direcție, sunt convinsă de propune pe ordinea de zi extinderea statutului de „stat agresor“ pe teritoriul Transnistriei, care a căpătat subiectivitatea Federației Ruse.

Acest lucru va permite oficial și rezonabil de utilizat toate pârghiile cu impact socio-economic asupra Tiraspolului, inclusiv o blocadă economică totală”, a notat Friz.

Reamintim că sovietul suprem din regiunea transnistreană a aprobat, miercuri, proiectul de lege care autorizează utilizarea drapelului Federației Ruse alături de drapelul bicolor transnistrean.

Românul

Moderator la newsmoldova.info

Lasă un răspuns

Close