Moldova – Locul acesta contează

Campanie – Locul acesta contează

Scopul campaniei este de a sensibiliza și informa cetățenii despre siturile culturale și istorice din Republica Moldova, potențialul acestora și importanța de a le valorifica și păstra pentru generațiile viitoare.

„Promovăm frumosul: situri culturale și istorice, case tradiționale, locuri importante pentru tine și comunitatea ta. Locuri ce merită cunoscute, adorate, protejate și păstrate pentru viitoarele generații” spune Victor Popovici, citat de diez.md

Ignoranța și neglijarea patrimoniului cultural imobil se datorează atât insuficienței de informare a cetățenilor dar și faptului că cetățenii nu se prea identifică cu siturile culturale și istorice ce îi înconjoară.

Scopul campaniei este de a sensibiliza și informa cetățenii despre siturile culturale și istorice din Republica Moldova, potențialul acestora și importanța de a le valorifica și păstra pentru generațiile viitoare. Unul din obiectivele campaniei este de a încuraja cetățenii să împărtășească cu publicul larg locurile ce contează pentru ei dar și comunitățile din care fac parte, cu scopul de a crea o conexiune dintre cetățeni și siturile cultural/istorice dar și de a solidifica această conexiune în cazurile în care aceasta deja există.

Campania #LoculAcestaConteaza este inspirată de un proiect similar din Statele Unite, numit #ThisPlaceMatters și inițiat de Agenția Națională de Conservare a Patrimoniului din SUA.

Proiectul #LoculAcestaConteaza este realizat de către Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor, cu sprijinul financiar al Ambasadei SUA în Republica Moldova.

[metaslider id=1637]

Foto:

  1. Ioana și fântâna tradițională din fața casei, Butuceni, Orhei
  2. Moș Ion în fața casei sale, ridicate în 1917, Orhei.
  3. Rezervația cultural-naturală Orheiul Vechi, amenințată de ignoranță și intervenții distructive.
  4. Dintre sutele de mori de vânt ce au existat cândva în Basarabia, astăzi avem doar patru. În imagine vedem moara din Beșalma, Găgăuzia, unica moară intactă din Moldova.
  5. Conacul familiei Lazo, ridicat în a doua jumătate a secolului XIX. Localitatea Piatra, raionul Orhei.

Mai multe despre campanie vedeți pe pagina de Facebook: Locul acesta contează

Urmărește-mă

Românul

Moderator la newsmoldova.info
Urmărește-mă
Moldova – Locul acesta contează înnoit: aprilie 13, 2017 de autorul: Românul

Abonează-te la newsletter-ul nostru

%d blogeri au apreciat: