Video/Doi ofițeri ai Serviciului Pază de stat au sustras 900.000 dintr-o bancă din Comrat

Furt în proporții mari la o bancă din Comrat/Video

Doi ofițeri ai Serviciului „Pază de stat” au fost reținuți în dimineaţa zilei de miercuri, 1 martie curent, de procurorii oficiului teritorial Comrat.

Aceștia sunt bănuiți de complicitate în furtul comis în noaptea de pe 25 spre 26 februarie, în filiala Victoriabank din centrul orașului.

Informaţia a fost confirmată pentru CrimeMoldova de către ofiţerul de presă al Direcţiei de poliţie a UTA Găgăuzia, Snejana Tucan.

Totodată, procurorul Vasile Stoinov a declarat pentru deschide.md că reținerea celor doi reprezintă doar niște acțiuni primare ale urmării penale, investigația impunând un volum mult mai mare de lucru reieșind din complexitatea infracțiunii. Stoinov a declarat că bănuielile asupra celor doi ofițeri de pază au fost generate de inacțiunile lor în noaptea când a fost comis furtul.

„Aceştia au fost trimiși la fața locului, dar ajunși acolo nu au respectat instrucțiunile obligatorii pentru astfel de situații. Ofiţerii au fost trimiși încolo de trei ori. Au mers de fiecare dată și s-au uitat la bancă doar de la distanță. Nici măcar nu au intrat să verifice ce-i înăuntru și nici nu au anunțat conducerea filialei sau poliția. Mai mult decât atât, toate aceste se întâmplau în intervalul în care hoții se aflau de fapt în bancă”, a specificat procurorul, precizând că acest comportament îi face să creadă că acțiunile ofițerilor de pază au fost dirijate de coordonatorul grupării care a spart banca.

Retinere Comrat

Uploaded by Deschide Ştirea on 2017-03-01.

În prezent angajații Serviciului „Pază de stat” sunt cercetați pentru furt în proporţii deosebit de mari.

Amintim că suspecții s-au aflat în interiorul băncii în decursul a 3 ore, timp în care au sustras circa 900.000 de lei (circa 400.000 de lei, 400.000 de mii de ruble și vreo 14 mii de euro).

Șeful Direcției de Poliție a UTA Găgăuzia, Ivan Cebotari, a declarat că banca avea contract cu o firmă de pază, care lucra în baza unui sistem automatizat, și la dispeceratul firmei au venit niște semnale că în interiorul băncii se întâmplă ceva. Dispeceratul a anunțat paza fizică din Comrat, care ajunși la fața locului au văzut că e liniște și au plecat. Situația s-a repetat de trei ori, când hoții se aflau de fapt în interiorul băncii. vestighează cazul având deja câteva versiuni, dar niciun suspect nu a fost reținut.

La moment, forţele de ordine întreprind măsurile necesare pentru stabilirea identităţii persoanelor implicate, iar cei care vor fi găsiţi vinovaţi riscă de la 7 la 12 ani de închisoare.

Românul

Moderator la newsmoldova.info

Lasă un răspuns

Close