Vești bune pentru cei care au depus cereri de redobândire a cetățeniei române

Informare mai rapidă la capitolul cetățenie română.

Dacă până acum cetățenii Republicii Moldova, pentru a afla etapa la care se află dosarul lor de redobândire a cetățeniei României, trebuiau să trimită scrisori la Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC) de la București, începând cu această săptămână ei vor putea afla și on-line aceste lucruri – transmite ziarulnational.md 

ANC, pornind de la obiectivul transparentizării activităţilor administraţiei publice centrale, a implementat pe pagina de internet proprie (situată la adresa http://cetatenie.just.ro/), rubrica Stadiu dosar, prin intermediul căreia petenţii pot avea acces la stadiul propriului dosar de cetăţenie. Aceştia pot vizualiza, pe baza numărului dosarului, următoarele: data înregistrării cererii, termenul viitor sau numărul şi data ordinului prin care a fost aprobată sau respinsă cererea de acordare sau redobândire a cetăţeniei române. Actualizarea informaţiilor se va face periodic, în conformitate cu evoluţiile înregistrate pe parcursul procedurii specifice.

Astfel, informaţiile legate de stadiul soluţionării dosarului pot fi vizualizate, conform articolului de lege, în baza căruia a fost depusă cererea de acordare / redobândire a cetăţeniei române, accesând următoarele link-uri:

Articolul 8 http://cetatenie.just.ro/index.php/ro/centru-de-presa-2/dosar-articol-8

Articolul 81 http://cetatenie.just.ro/index.php/ro/centru-de-presa-2/dosar-articol-8-1

Articolul 82 http://cetatenie.just.ro/index.php/ro/centru-de-presa-2/dosar-articol-8-2

Articolul 10 http://cetatenie.just.ro/index.php/ro/centru-de-presa-2/dosar-articol-10

Articolul 11 http://cetatenie.just.ro/index.php/ro/centru-de-presa-2/dosar-articol-11

Publicarea informaţiilor s-a făcut cu respectarea prevederilor Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date.

Urmărește-mă

Românul

Moderator la newsmoldova.info
Urmărește-mă
Vești bune pentru cei care au depus cereri de redobândire a cetățeniei române înnoit: martie 28, 2017 de autorul: Românul

Abonează-te la newsletter-ul nostru

%d blogeri au apreciat: