O nouă metodă a infractorilor/ Falsul poliţist cu banii falşi

Mare atenţie la poliţiştii falşi! Oamenii legii atrag atenţia că infractorii au găsit o nouă metodă prin care încearcă să obţină bani de la oamenii creduli.

Cum acționează Falsul poliţist cu banii falşi

Totul începe cu un apel telefonic, pe care victima îl primeşte de regulă acasă, pe telefonul fix. Falsul poliţist contactează potenţiala victimă, cel mai des e vorba despre un vârstnic care tocmai a primit pensia, se prezintă ca fiind ofiţer de poliţie şi informează victima că banii pe care i-a primit de la poştaş sunt falşi. În scurt timp, un alt fals poliţist vine să ridice banii pentru o aşa-zisă expertiză. Totul e însă o înşelătorie, iar persoana care înmânează banii rămâne fără ei. Astfel sunt deposedați pensionarii de mica pensie pe care o ridică.

Poliţiştii vă recomandă să nu acceptaţi o întâlnire cu cel care trebuie să ridice banii şi anunţaţi Poliţia la numărul unic 902.

Dacă doriți anunțați părinții și rudele în etate, partajând cu ei știrea. Această metodă criminală este răspândită în România și recent a trecut Prutul, în Moldova.

În Chișinau nu au fost sesizate până acum astfel de cazuri. În alte raioane sunt însă cazuri sesizate.

Românul

Moderator la newsmoldova.info

Lasă un răspuns