Este deschis concursul în cadrul Programului Professional Fellows

Consiliile Americane pentru Învăţămînt Internaţional din Moldova anunță deschiderea concursului pentru selecția finaliștilor în cadrul Programului Professional Fellows – Programul de Stagiu Legislativ în SUA, runda februarie – 7aprilie 2017.

Grupul țintă al Programului Professional Fellows – Angajații din domeniul public de drept (instituții de stat și ONG-uri) cu vârsta cuprinsă între 25 şi 35 de ani, care vorbesc limba engleză la nivel intermediar și sunt experți în legislația Republicii Moldova.

Programul oferă finaliștilor un stagiu de 5-6 săptămâni într-o instituție de drept din SUA și acoperă toate cheltuielile majore legate de participare: viza J1, bilet avia, asigurarea medicală, stipendiul lunar care acoperă cheltuielile de bază, cheltuielile legate de sesiunile de orientare din Washington.

Participanții la concurs vor depune dosarele în format electronic https://ais.americancouncils.org/pfp și vor trece prin 3 etape de selecție: completarea dosarului electronic, susținerea examenului TOEFL și interviul final în limba engleză.

Termenul limită pentru depunerea dosarelor online:
7 aprilie 2017

[textblock style=”1″]Consiliile Americane pentru Învățămînt Internațional din Moldova
Kogălniceanu 81, Chișinău
tel: (022) 22 58 60
e-mail: PFP@americancouncils.md[/textblock]


Filiala Consiliilor Americane pentru Învățămînt Internațional din Moldova, înregistrată sub numele de Asociația Obștească ACTR-ACCELS, este o organizație internațională nonprofit care promovează schimbul de experiență profesională și academic între SUA și Republica Moldova. Misiunea organizației este consolidarea independenței și dezvoltării democratice prin învățămînt internațional și cercetări avansate, promovînd spiritul de liderism și profesionalism în colaborare cu partenerii guvernamentali și non guvernamentali locali.

Începînd din 2011 AO ACTR-ACCELS adminsitrează trei programe de schimb care oferă șansa de a studia și călători în SUA:

Programul Carnegie – care oferă burse tinerilor cercetători din domeniul științelor umanistice: lectori universitari, doctoranți și cercetători din țările fostului spațiu sovietic, care lucrează asupra unei teze sau lucrări științifice în una dintre universitățile din SUA.

Programul de Stagiere într-o instituție de Drept din SUA LFP oferă profesioniștilor tineri din domeniul legislativ din Moldova posibilitatea de a acumula experiență practică în una dintre instituțiile publice de drept din SUA: instituţii publice de stat, primării, consilii regionale şi organizaţii non guvernamentale.

Programul de burse pentru studierea limbii engleze ACCESS Programul Access este o oportunitate inovativă pentru adolescenții din mediul economic dezavantajat din 4 regiuni ale Moldovei (Bălți, Ceadîr-Lunga, Rezina și Ungheni) de a studia limba engleză prin intermediul tehnologiilor moderne Skype, Youtube și Moodle.

Românul

Moderator la newsmoldova.info

Lasă un răspuns

Close