Viorel Gîrbu: Copii noștrii vor trebui să ramburseze banii oferiți de FMI (VIDEO)

Memorandumul semnat de Moldova cu FMI nu este un colac de salvare pentru țara noastră. Dimpotrivă, este o robie financiară, în care s-a pomenit RM, iar acest lucru este confortabil Guvernului. Declarații în acest sens au fost făcute de către expertul economic, Viorel Gîrbu în cadrul unei emisiuni, la un post privat de televiziune.

”Nici măcar un stat nu a fost dezvoltat cu suportul Fondului Monetar Internațional. Politicile și abordările pe care le folosește această organizație, trebuie puse sub semnul întrebării. Cu regret, FMI este foarte confortabil pentru guvernele corupte și ineficiente, precum este Guvernul RM. Deoarece, cetățeanul zice, că uite FMI, acolo stau băieți deștepți și dacă s-a apucat FMI de capul nostru, dacă ei au susținut conducerea țării noastre, înseamnă că totol va fi bine. Însă, după cum vedeți, lucrurile merg foarte rău în RM”, a menționat Gîrbu.

În context, expertul a atenționat cătățenii asupra faptului, că Fondului Monetar Internațional nici pe departe nu este o organizație caritabilă.

”Fondul Monetar Internațional oferă credite. În prezent, statul nostru datorează acestei organizații în jur de 700 de milioane de dolari. Bani, pe care la sigur, copii noștri vor trebui să-i ramburseze”, a menționat Viorel Gîrbu.

Este de menționat faptul, că politica promovată de FMI a fost criticată dur în repetate rânduri.

Românul

Moderator la newsmoldova.info

Lasă un răspuns