Veteranii: Dodon este un Ianukovici de Moldova

Alegerea lui Igor Dodon în funcția de președinte este o eroare. De aceasta este convins Alexandru Banari, președintele Ligii Justețe, iar Igor Dodon este un Ianukovici de Moldova.

La fel cum Ianukovici a lăsat Ucraina fără Crimeea, cu război în Donbas, Igor Dodon ne va lăsa fără Transnistria., crede Alexandru Banari. Acesta a mai spus că şeful statului demoralizează forțele armate, referinduse la declaraţiile lui Igor Dodon precum că Republica Moldova nu are nevoie de Armata Naţională.

Veteranii războiului de la Nistru îl consideră pe Igor Dodon trădător de patrie pentru faptul că i-a comemorat pe cei care au pornit război împotriva integrității Republicii Moldova.

Președintele Asociației Veteranilor de Război 1992 Tiras-Tighina, Anatolie Caraman, l-a criticat pe Preşedintele Republicii Moldova pentru întâlnirea cu liderul transnistrean Vadim Krasnoselski. Precum şi pentru şirul de acţiuni întreprinse din momentul depunerii jurământului ca şef de stat. „Igor Dodon a scuipat şi a călcat tot ce avem mai sfânt. Ne-a trădat. De ce şi-a cerut scuze de la călăi şi mercenari care au creat o regiune separatistă?” a spus Anatolie Caraman, într-o conferință de presă la IPN.

Membrii Tiras-Tighina au cerut Parlamentului şi Procuraturii Generale să investigheze acțiunile președintelui şi declarațiile făcute după depunerea jurământului ca şef de stat.

Conferinţe IPN [HD] | AVR-1992 Tiras Tighina. „Preşedintele statului a trădat statul”.

AVR-1992 Tiras-Tighina invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Preşedintele statului a trădat statul”.

Vicepreședintele Asociației Naţional-Creştine a Tinerilor Ortodocși, Pavel Ventilă, a spus că Igor Dodon şi Renato Usatîi îi iubesc mai mult pe ruşi, decât pe moldoveni.

– Bre, moldovene, iti plac rusii?
– Da, mult.
– Dar romanii?
– Nu.
– De ce?
– Pentru ca l-au batut pe tata cu rigla la scoala’n 37.
– Si ce face tatal tau acum?
– Ehe, l-au impuscat rusii in 40.

Veteranii susţin că sunt gata de o luptă de lungă durată, în câmpul constituțional, cu Igor Dodon. La fel, spun că Republica Moldova are o unică cale dreaptă: Bucureşti, Bruxelles.

Newsmoldova.info: Aceste reacții vin ca nemulțumiri în urma declarațiilor președintelui făcute în timpul vizitei sale oficiale în Federația Rusă.

Românul

Moderator la newsmoldova.info

Lasă un răspuns

Close