Trump: Vrem relații bune cu Rusia. Plahotniuc: Noi vă oferim un pod în acest sens.

Donald Trump demult e cunoscut pentru bunăvoința sa în raport cu Rusia.

Recent pe pagina sa de socializare acesta a reiterat predispoziția sa și implicit a administrației de la Casa Albă pentru clădirea unor relații de parteneriat cu Rusia.

„(…)Doar proștii nu ar vedea în relațiile cu Rusia un beneficiu, avem și așa multe probleme, nu e nevoie de creat altele(…)” Punctează Trump în postarea sa.

În acest context, de îmbunătățire a relațiilor dintre cele două puteri mondiale, Moldova imperativ trebuie să-și formuleze algoritmul acțiunilor pe linie diplomatică, ca să beneficieze din plin de această „încălzire”. Având un președinte pro-rus, și un parlament pro-occidental, este nevoie de un acord ce ar bloca orice deviere de la vectorul european, pe de o parte și de schimbare a statutului de neutralitate în unul de asociere cu blocuri militare.

Întâmplător sau nu, simultan cu declarațiile lui D. J. Trump vine și apelul lui V. Plahotniuc către administrația SUA, unde acesta vociferează angajamentul Republicii Moldova de a păstra bunele relații cu UE și SUA, dar, în același timp de a construi parteneriate cu Rusia, care, spune Plahotniuc este un stat de care suntem legați pe dimensiuni istorice, sociale și economice.

 

Românul

Moderator la newsmoldova.info

Lasă un răspuns

Close