Trump îl copie pe Dodon. Casa Albă a eliminat versiunea în limba spaniolă a site-ului său.

Se pare că moda la intervenții fără rost a președintelui Dodon a trecut oceanul și s-a înrădăcinat și la Casa Albă.

Versiunea în limba spaniolă a site-ului Casei Albe, lansată în timpul administraţiei Obama, este inactivă începând din weekend-ul de după învestirea lui Donald Trump.

Potrivit purtătorului de cuvânt al preşedintelui american, este vorba despre o suspendare temporară, în condiţiile în care site-ul WhiteHouse.gov a suferit o serie de modificări de când Donald Trump şi-a preluat mandatul.

Suspendarea versiunii în spaniolă a site-ului Casei Albe vine în condiţiile în care în SUA trăiesc 56,6 milioane de cetăţeni de origine hispanică, care reprezintă 17,6% din populaţia Statelor Unite, adică cel mai numeros grup etnic din ţară, potrivit autorităţilor SUA, scrie B1. Mai mult, în lume sunt peste 470 de milioane de vorbitori nativi de limba spaniolă.
”Regretăm că versiunea în spaniolă a acestui site a fost eliminată, nu pare a fi o idee bună”, a declarat ministrul de Externe de la Madrid, Alfonso Dastis.

Pe această pagină de internet se găseau numeroase resurse cu privire la probleme de interes pentru comunitatea hispanică. Este vorba, în special despre măsuri cu privire la migraţie, luate de administraţia Obama.

Sursa moldova9.com

Românul

Moderator la newsmoldova.info

Lasă un răspuns

Close