Iarna lovește din plin centrul și estul Europei.

Iarna lovește din plin centrul și estul Europei. Țări precum România, Ucraina și Polonia se confruntă cu un ger năprasnic, ninsori şi viscol puternic.

Din cauza intemperiilor, în unele regiuni, traficul rutier a fost perturbat, iar mii de oameni au rămas fără curent electric. Vremea rea va dura cel puțin până la sfârșitul acestei săptămâni.

Meteorologii din România au emis o avertizare cod galben și portocaliu de ninsori pentru Bucureşti şi mai multe judeţe din sud-estul ţării. Viscolul va fi puternic, iar vântul va sufla cu până la 85 de kilometri pe oră. Va ninge semnificativ și se va depune un strat de zăpadă consistent.

Cu intemperii se confruntă și vestul Ucrainei. În regiunea Transcarpatia, ninsorile puternice au blocat traficul rutier. A fost necesară intervenția autospecialelor pentru a debloca mai multe autovehicule de mare tonaj.

Iar partea sudică a Poloniei a fost acoperită cu zăpadă și temperaturile au scăzut brusc. În sudul țării, s-au înregistrat mai multe accidente rutiere. De asemenea, căderile masive de zăpadă au lăsat aproximativ 16 mii de oameni fără curent electric.

Un râu din Ungaria a înghețat din cauza temperaturilor scăzute. Și în Italia, meteorologii au anunţat o scădere severă a temperaturilor, în special în centrul şi sudul peninsulei, pentru perioada 5-7 ianuarie. Mai mult, va fi vânt puternic în majoritatea zonelor, precum şi precipitaţii sub formă de ninsoare.

O altă țară care se confruntă cu vreme rea este Germania. Pe culmile munților din centrul țării, s-a înregistrat vânt cu viteze de uragan, în timp ce în toată Bavaria ninge, iar temperaturile au coborât până la minus 20 de grade Celsius. Asta în timp ce coasta Mării Baltice din nordul Germaniei luptă cu inundații din cauza precipitațiilor abundente. Vremea rea de pe bătrânul continent va dura până la sfârșitul săptămânii. Sursa jurnal.md

Românul

Moderator la newsmoldova.info

Lasă un răspuns