Dodon „arde podurile” cu România

Igor Dodon, președintele R. Moldova, a solicitat Guvernului să fie inițiată procedura de rechemare a diplomatului Mihai Gribincea.

Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al R. Moldova în România va fi rechemat. Dodon a solicitat procedura de rechemare.

[toggle header=”Update 15.30″] Potrivit unor surse premierul Pavel Filip a respins solicitarea lui Dodon.[/toggle]


„Domnul Gribincea s-a expus, în cadrul unei emisiuni televizate, asupra legalității acțiunilor șefului statului în raport cu retragerea cetățeniei dlui Traian Băsescu, susținând o opinie din exterior, contrară intereselor naționale a R. Moldova.

[error]Reiterăm faptul că nici un reprezentant al misiunilor diplomatice ale R. Moldova nu are competențe de a-și exprima părerea referitor la legalitatea actelor emise de președinte în acest sens, luînd în considerare faptul că acordarea și retragerea cetățeniei este competența exclusivă a președintelui R. Moldova.[/error]

Pe viitor, invităm toți reprezentanții corpului diplomatic al R. Moldova să reprezinte în exclusivitate interesele R. Moldova și să acționeze în conformitate cu prevederile Constituției și legislația țării”, a menționat Dodon în solicitarea sa, citat de #ZdG

 

Românul

Moderator la newsmoldova.info

Lasă un răspuns