Atac armat la un aeroport din Florida, SUA

Atac armat în Florida. Autorităţile americane au anunţat că cel puţin trei persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte nouă au fost rănite, după ce un atacator înarmat a deschis focul în incinta aeroportului internaţional Luaderdale-Hollywood.

Primele informaţii arată că este vorba de un singur atacator, care este deja în custodia poliţiei locale, trasmite NBC News.

21.00 Potrivit primelor informaţii, trei persoane sunt în stare critică, iar un rănit este în stare stabilă.

Guvernatorul Rick Scott a anunţat că este deja în drum spre aeroport şi va discuta cu forţele de intervenţie de la aeroportul Lauderdale.

International Business Times susţine că autorităţile americane au decis să implementeze măsuri de securitate suplimentare în portul şi la aeroportul internaţional din Miami. De asemenea, toate serviciile au fost suspendate pe aeroportul Lauderdale. Imaginile distribuite indică cel puţin două persoane decedate în zona de colectare a bagajelor. Forţele de securitate i-au încolonat pe pasageri în mai multe zone ale aeroportului, inclusiv sub aripile avioanelor care se pregăteau de decolare înainte de atac.

Momentan autorităţile au susţinut că este vorba de un singur atacator înarmat. Mai multe ambulanţe au intervenit în apropierea terminalului 2 de la aeroportul Lauderdale-Hollywood. Se pare că primele focuri de armă s-au auzit în partea inferioară a aeroportului Lauderdale. De asemenea, în incinta aeroportului era şi fostul purtător de cuvânt al preşedintelui George W. Bush, Ari Fleischer. ”Sunt la aeroportul din Fort Lauderdale. Au fost trase focuri de armă. Toată lumea fuge”, a postat Fleischer într-un scurt mesaj pe Twitter. Citat de adevărul.ro

De asemenea, autorităţile au început evacuarea pasagerilor din avioanele care se pregăteau de decolare.

Românul

Moderator la newsmoldova.info

Lasă un răspuns

Close