Declarația Maiei Sandu la Consiliului Național Politic al PAS

Pe data de 18 decembrie a a vut loc Consiliu Național Politic al PAS, unde s-a vociferat inițiativa de creare a aripei tinere a PAS. Aceasta este o inițiativa logică în cadrul edificării unei formațiuni politice puternice. Liderul tinerilor din PAS Dan Perciun a afirmat că vocea PAS trebuie să fie auzită în țară, discuțiile globale despre geopolitică nu ar trebui să fie prioritare pentru un partid politic, iar problemele sociale trebuie ridicate la nivel de prioritate națională.

Liderul PAS Maia Sandu a declarat că prin această campanie electorală partidul a acumulat experiență de preț pentru actvitatea politică de viitor. Doamna Sandu a ținut să mulțumească oamenii ce au stat alături de formațiunea politică, ce au fost pilon de bază pentru ascensiunea acestuia. Liderul PAS a mulțumit și diaspora, care a fost surpriza acestei campanii, pentru sprijin și contribuția financiară care a mers la desfășurarea muncii PAS în teritoriu, precum și a menționat că pe viitor formațiunea politică va avea nevoie de susținerea cetățenilor.

[legend title=”Mesajul de bază” style=”3″]Mesajul de bază a liderului PAS a fost că oamenii din Moldova cred în schimbare și sunt gata să pună umărul la această schimbare. Singurul interes fiind bunul nostru comun. Această campanie a dovedit că se poate face politică fără bani mulți, fără manipulare și intimidare.[/legend]

Însă nu totu e atât de luminos, acest scrutin a mai arătat că procesele democratice în Moldova degradează vertiginos. Instituțiile statului sau aliniat grupului guvernării și-i fac jocul. Cei care nu sunt afiliați guvernării sunt pe cont propriu. Nu putem conta pe Parlament, CEC sau Ministerul de externe ca să ne asigure dreptul la vot.

Maia Sandu e de părerea că reforma administrației publice ce se desfășoară acum, e doar o reorganizare de cadre pentru identificarea unor funcționari docili guvernării, nimic mai mult. Nici vorbă de reforme. Acesta înseamnă că statul nu ne mai aparține. Concluzie destul de tristă, dar este bine să o cunoaștem, a punctat liderul PAS.

Presa din Moldova sa implicat masiv în această campanie și constatăm că a avut efect asupra populației. Un rol aparte în acest scrutin a avut și biserica, cu toate că este interzis acest lucru prin lege. Biserica a făcut abstracție de idealurile fundamentale ale cultului religios și prin unii reprezentanți ai săi a semănat ură în societate.

[legend title=”Despre Dodon” style=”1″]Autoritățile și-au pus un președinte care să-i facă jocul, declarațiile scandaloase ale acestuia sunt ca un paravan pentru guvernare după care să se poată ascunde. Discursul public al acestuia rămâne să fie agresiv si de dezbinare, pentru că o societate dezbinată e mai ușor de condus.[/legend]

La această ședință liderul PAS a făcut o retrospectivă analitică a activității statului din ultima perioadă. Maia Sandu și-a expus poziția critică făță de un șir de inițiative, cum ar fi: numirea procurorului general, reforma pensiei și altele.

 

Românul

Moderator la newsmoldova.info

Lasă un răspuns