Reacția fostului șef al statului Român, Traian Băsescu la declarațiile lui Dodon: Atât îl duce mintea!

Preşedintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, face declaraţii într-un interviu pentru Russia Today. Dodon susţine că Rusia ar trebui să stopeze „românizarea” tinerilor din Moldova şi cere ajutor de la Moscova pentru a opri acest proces.

Traian Băsescu spune că el ar creşte numărul de burse de la 5.000 la 10.000 şi ar pune taxe zero pentru obţinerea cetăţeniei.

”România oferă în fiecare an studii gratuite pentru mai mult de 5.000 de tineri din Republica Moldova. Acești tineri se bucură de o bursă, de cazare gratuită. Înțelegeți ce îi învață acolo? Ei primesc cetățenia românească, apoi se întorc. Acest lucru înseamnă românizare. Rusia, dacă nu greșesc, oferă doar 150-200 de locuri. Simțiți diferența? Românii sunt foarte agresivi. Și educarea copiilor, și societatea civilă. Dar noi cum le răspundem? Doar cu cuvinte frumoase? Așa însă nu vom reuși”, a declarat Igor Dodon.

Fostul președinte Traian Băsescu a venit cu replica.

”Noi am generat un proces de desovietizare acolo, acordând 5.000 de burse anual tinerilor din Moldova și redând cetățenia. Din păcate, aici aveam o atitudine în neregulă a Guvernului, care a pus taxe uriașe pentru obținerea cetățeniei. 550 de euro pentru un amărât din Republica Moldova… Ar trebui făcută taxa zero.
creșterea numărului de burse de la 5.000 la 10.000 – asta i-aș face dacă aș fi la putere! Nu cred că Moscova va răspunde pozitiv, nu văd Moscova intrând într-o competiție cu România”, a declarat fostul președinte, pentru B1 TV.Video.

Igor Dodon amenință că îi va retrage cetățenia moldovenească lui Băsescu. Reacția fostului șef de stat: Atât îl duce mintea!

Românul

Moderator la newsmoldova.info

Lasă un răspuns

Close