Intermedieri mai puține la capitolul cetățenie Română//Transcrierea certificatelor fără programare

Începând cu data de 1 ianuarie 2017, cetățenii români fără domiciliul în România care doresc transcrierea certificatelor/extraselor de stare civilă procurate din străinătate se pot adresa direct la ghișeul Primăriei sectorului 1 din București fără programare prealabilă.

De asemenea, persoanele fără domiciliu în România se pot adresa și la Primăriile mun. Iași, Galați, Suceava, Timișoara și Cluj Napoca cărora li s-au atribuit competențe în transcrierea certificatelor/extraselor de stare civilă procurate din străinătate în conformitate cu prevederile art.41 alin.5 din Legea 213/2013 pentru modificarea şi completarea Legii 119/1996 cu privire la actele de stare civilă.

[info]Newsmoldova.info amintește că fenomenul programărilor la solicitare era monopolizat de cîteva persoane, care în schimbul unei sume de bani, de obicei nu mai mare de 100 euro vindeau la cetățeni locurile programate, astfel obstrucționau mersul logic al acestei proceduri și blocau(facilitau) accesul liber la acest serviciu.[/info]

Citiți articolele newsmoldova.info pe Facebook. Și partajați informația utilă cu prietenii!

Românul

Moderator la newsmoldova.info

Lasă un răspuns

Close