Frica Găgăuzilor de România – liderul tătarilor din Crimeea dă sfaturi.

Liderul tătarilor din Crimeea – Refat Ciubarov, le sfătuiește găgăuzilor să nu mizeze doar pe relația cu Rusia și să renunțe la antiromânizm.

Acesta argumentează că în România minoritățile trăiesc mult mai bine decât în teritoriile gestionate de ruși.

[legend title=”Citat”]”Când a început agresiunea rusă în Crimeea am vorbit cu liderul găgăuz, fiindcă și la noi au venit rușii să-i susținem, oferindu-ne în schimb promisiunea unei vieți foarte bune. Noi le-am răspuns rușilor, că pentru a fi bine și frumos nu trebuie să vină în forță. Încerc să le spun prietenilor găgăuzi că nu fac bine ce fac, dar ei susțin că de frica românilor s-au dat cu rușii, ca nu cumva România să ocupe R. Moldova și odată cu ea și Găgăuzia. Dar eu le spun: Mergeți și vedeți cum locuiesc tătarii din Crimeea și apoi mergeți să vedeți cum trăiesc tătarii din România. Glumind le spuneam că dacă tătarii din România ar fi trăit mai prost decât cei din Crimeea, i-am fi invitat la noi” [/legend]

Liderul tătarilor a avertizat că Rusia este periculoasă pentru că vrea să își traseze limitele spațiale până unde dorește să își impună voința și că tătarii sunt, în acest context, susținători ai Ucrainei independente.

[legend title=”Deportări”]„Pe noi ne-a deportat Stalin și aproape jumătate de secol acești oameni nu s-au putut întoarce în patria lor. Revenirea lor în Crimeea a coincis cu declararea independenței Ucrainei. La început, tătarii au avut probleme destul de complicate și cu guvernul de la Kiev, fiindcă acesta acorda mai multă atenție și mai multe drepturi rușilor din Crimeea decât nouă, dar de îndată ce Rusia a anexat Crimeea toți tătarii au devenit suporterii independenței și integrității Ucrainei” [/legend]

Newsmoldova.info amintește – Liderul tătarilor din Crimeea Refat Ciubarov, are interdicție de a intra în Crimeea pe o perioadă de 5 ani.

[warning]„Vreau să vă spun că atunci când un popor îndrăznește să se opună Rusiei, acesta devine vrăjmașul ei. Dar nici găgăuzilor nu le va fi mai bine pe termen lung”[/warning] A punctat Refat Ciubarov. Mai mult AICI.

Românul

Moderator la newsmoldova.info

Lasă un răspuns

Close