Dodon va schimba „Istoria românilor” studiată în școli în obiectul „Istoria”

Ce spune Dodon despre drapelul UE scos de la Președinție și limba “moldovenească” –

La scurt timp, după învestirea lui Igor Dodon în funcția de președinte al R. Moldova, drapelul Uniunii Europene a fost scos din fața clădirii Președinției.

După cum transmite Ziarul de Gardă  –  La emisiunea, „În PROfunzime”, Igor Dodon a fost întrebat despre aceste controverse. “Liberalii n-au ce face, n-au cu ce se ocupa, raitingul lor este foarte jos și eu îi înțeleg, dar noi vom respecta legislația. Pe instituția prezidențială va fi drapelul oficial al R. Moldova. De ce să nu fie drapelul CSI? Suntem membri ai CSI, dar nu membri UE. Noi nu încălcăm legislația. Nu este corect să apară alte steaguri, decât cel al R. Moldova”, a precizat Igor Dodon.

Recent, președintele pro-rus a schimbat limba română în „limba moldovenească”. Pe site-ul Președinției, limba de acces a paginii s-a transformat din RO (română) în MD, adică moldovenească.

„Constituția indică expres că limba este moldovenească, eu respect Constituția, am spus tot timpul că limba de stat a R. Moldova este moldovenească. Și așa va fi tot timpul pentru acești patru ani, aceasta este poziția președintelui. Eu nu am nimic împotriva limbii române, este aceeași limbă, dar în Moldova vorbim limba moldovenească”, a spus Dodon.

[warning]Totodată acesta a subliniat că intenționează să schimbe „Istoria românilor” studiată în școli în obiectul „Istoria” și să ridice cetățenia R. Moldova ex-președintelui român, Traian Băsescu până la Anul Nou.[/warning]

 

Românul

Moderator la newsmoldova.info

Lasă un răspuns