Cultura pe înțelesul celor mici – vizită cu copiii la muzeu.

Cultura pe înțelesul celor mici.

Pentru ca cei mici să devină consumatori de cultură, ei trebuie obisnuiți din timp cu domeniul cultural si cu instituțiile ce ofera astfel de servicii.

Pentru a veni in ajutorul vostru în organizarea unei vizite la muzeu vă oferim cateva sugestii de care ar trebui sa țineți cont atunci când pregatiți vizita sau chiar când sunteți în muzeu.


Alegeți un muzeu potrivit

Ar fi ideal să alegeți împreună cu copilul muzeul pe care doriți sa îl vizitați. Puteți să îi oferiți câteva variante care să raspunda atât dorințelor voastre cat si intereselor lui.

Daca muzeul nu organizeaza activitați de educație muzeala pentru copii la care să participați. Încercati sa aflați informații despre piesele expuse: ce este expus, pană când, perioada de timp din care provin artefactele etc. Aceste informații vă vor ajuta mai departe în pregatirea vizitei și pe parcursul vizitei.

Pentru ca vizita să fie cât mai relaxantă si instructivă, nu vă opriți la toate obiectele expuse. Alegeți o temă sau, dacă cunoasteți muzeul, niște obiecte despre care să vorbiți. Incepeți de acasă sau din școală pregatirea pentru vizită, discutând despre ce credeți ca veți vedea.

Majoritatea muzeelor din Moldova nu permit atingerea obiectelor. Astfel încat percepția și invățarea sunt reduse, mai ales pentru copii. Totuși, pana când expozițiile interactive si obiectele tangibile vor fi mai des intâlnite și la noi, este important să spuneți copiilor dinainte atât să nu atingă obiectele cât si alte reguli general valabile. – Să nu alerge, să nu mănânce.

Țineti cont de copil și de nevoile sale, in definitiv sunteți acolo în special pentru el, deci acesta trebuie să se simtă bine și să rămână cu o impresie pozitivă. Nu lungiți vizita mai mult decât poate el să se concentreze la varsta lui. Sau dacă o lungiți aveți grijă să faceți pauze dese, în care el să se miște, să mănânce. Să meargă la toaletă etc.


 

Românul

Moderator la newsmoldova.info

Lasă un răspuns

Close