Campanie: Casa în Căușeni pentru veteranul Tudor Pânzari

Este istoria lui Tudor Pânzari, omul care si-a improvizat o locuință în centrul Chișinăului și protestează pentru a sensibiliza autoritățile și a le motiva să-și exercite atribuțiile de bază – grija față de cetățeni.

[warning]În anul 2002 autoritatile din Caușeni i-au demolat casa ilegal, fiind lipsit (nelegitim) de bunurile proprii în timp ce Tudor Pînzari se afla grav bolnav în stare de inconstiența în spital. De atunci, nici o guvernare nu a fost capabila sa îi soluționeze problema.[/warning]

Astfel, omul este nevoit sa protesteze în strada non-stop pe timp de canicula, ploaie si ger, în condiții inumane fară nici o sursă de apa, curent electric și canalizare, departe de familia sa timp de aproape 7 ani deja!

Tudor Pînzari a apelat la toate caile juridice în încercarea de a-si face dreptate. Ultima decizie a Curtii Supreme de Justitie a obligat autoritatile locale din Causeni sa îl plaseze într-o lista de asteptare, în circumstantele în care în Causeni nu exista aceste liste, pentru ca autoritatile nu au bani pentru a construi locuinte.

[notice]Mentionam faptul ca Tudor Pînzari a crescut la orfelinat si este veteran de razboi de pe Nistru, în urma caruia este invalid având un handicap de gradul 2 definitiv, consecinta a razboiului în care a luptat pentru apararea independentei si integritatii a Republicii Moldova în anii 1992.[/notice]

Activistul Oleg Brega a creat campania de strângere fonduri pentru a-i oferi lui Tudor o locuință.

Internauții s-au mobilizat și la momentul publicării articolului erau strânși 660 dolari.


„Ajutati-ne sa-i oferim o locuinta modesta in orașul lui natal!”  Este apelul de pe gofundme.com

Puteți dona aici.

Românul

Moderator la newsmoldova.info

Lasă un răspuns

Close