Cadou de sărbători pentru parlamentari, 100 mln. lei investiți în renovarea clădirii legislativului

În ciuda deficitul bugetar pentru anul 2017, estimat la peste patru miliarde de lei, precum și povara miliardului de dolari, furat din cele trei bănci, care este pusă pe seama bugetului public, Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor a semnat un alt contract de peste 100 milioane lei pentru lucrări de reparație a clădirii Parlamentului, scrie zdg.md. citat de agora.md

Repararea clădirii Legislativului, devastată în timpul acțiunilor de protest din 7 aprilie 2009, a costat bugetul țării, până anul trecut, 376,230 de milioane de lei și continuă să consume din ajutorul financiar extern în favoare confortului deputaților.


Cu câteva zile înainte de sfârșitul sesiunii vară-toamnă a Parlamentului, la 12 decembrie, Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor a semnat un contract de 118 187 192  lei  cu „Glorinal Imobil” SRL pentru finalizarea lucrărilor de amenajare interioară a nivelelor S,1-3 și amenajarea teritoriului adiacent la obiectul „Reconstrucția clădirii Parlamentului RM din bd. Ștefan cel Mare și Sfînt,105, mun. Chișinău, potrivit informațiilor din Registrul de Stat al Achizițiilor Publice.


Tot în acest an, firma a mai semnat un contract cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor pentru reparația Parlamentului. La 14 iunie, Glorinal Imobil SRL a fost desemnată câștigătoare pentru a efectua lucrări de amenajare interioară a sălii „Europa” și a holului acesteia, în valoare de aproape 20 de milioane de lei.

Românul

Moderator la newsmoldova.info

Lasă un răspuns