Ziua agricultorului în satul Sireți, Strășeni.

Ziua agricultorului a fost sărbătorită cu fast ieri, în satul Sireţi, raionul Străşeni. Antreprenorii locali şi-au expus produsele în cadrul unei expoziţii cu vânzare, iar gospodinele au gătit bucate tradiţionale. Iar cum nici o sărbătoare nu trece fără cântec, voia bună a fost asigurată de interpreţii locali. Transmite Canal 3

Satul Sireţi se poate lăuda cu oameni harnici. Printre ei este şi Valeriu Jalobă, care de 16 ani deține în proprietate o fabrică de uscare a fructelor. Mai nou, antreprenorul a scos pe piaţă un produs unicat.

„Avem prune în sirop de vin şi în sirop de miere de albină. Asta este un produs nou al companiei, pe care am început al produce anul trecut, până când el este în promovare, dar sperăm să avem un succes pe piaţă”, a spus antreprenorul satului Sireţi, Valeriu Jalobă.

Natalia Vrînceanu este renumită în localitate pentru cele mai delicioase produse din piersici. La expoziţie, agricultorul a ţinut să se laude şi cu alte daruri ale pământului.
„Iată aici îs hărbujei, mărunţi care îs ultimii de pe curpăn, i-am rupt şi i-am pus la marinat. Asta îi din prună şi făcut cu floare de mărar, este un produs cu efect curativ. Piersicul este mândria noastră, cultura noastră principală, la care noi atragem o atenţie deosebită, avem multe soiuri”, a spus antreprenorul din satul Sireţi, Natalia Vrînceanu.

La început de cale este Natalia Pruteanu, care, acum doi ani, a sădit o plantaţie de coacăză neagră.
„Coacăza în general este o vitamina foarte bună. O punem cu zahăr şi o păstrăm naturală”, a menţionat proprietarul plantaţiei de coacăză, Natalia Pruteanu.
Valentina Radvan are o fermă de vaci şi oi, iar produsele sale sunt la mare căutare.

Evenimentul a fost organizat în premieră în localitate, iar autorităţile speră ca el să devină o tradiţie.

„Prin asta i-am motivat şi să îi susţinem pe ăştia prezenţi şi să îi motivăm şi să vină şi alţii să se încadreze în sectorul agricol”, a comunicat primarul, Pavel Rebeja.
Cei mai buni antreprenori au primit diplome şi premii din partea autorităţilor locale, iar sătenii s-au delectat cu un concert de zile mari.

Românul

Moderator la newsmoldova.info

Lasă un răspuns

Close