Socialistul Igor Dodon pierde din voturile liber exprimate.

[info]Socialistul Igor Dodon pierde din voturile liber exprimate. [/info]

În timpul începerii procesului de numărare a voturilor, în rețea au fost publicate cel puțin trei dovezi care demonstrează că voturile obținute de liderul PAS, Maia Sandu, au fost atribuite socialistului Igor Dodon, care pierde din voturile liber exprimate.

Este vorba despre procesele verbale din Nisporeni, Leușeni și Copceac. Potrivit CEC, două dintre ele  au fost rectificate, modificările fiind introduse și pe siteul instituției.

„Al treilea va ajunge astăzi la CEC.Sa făcut demers către președinții comisiilor electorale, să declare, care au fost cauzele acestor erori”, a declarat președintele CEC, Alina Russu, în cadrul unei ședințe al CEC.

Președintele CEC a mai precizat că în Transnistria au votat 16.710 de oameni și nu 100.000 așa cum se vehiculează. Despre suplinirea buletinelor în unele secții din estul republicii Moldova nu a mers vorba.

„Solicităm ca manipulările și inducerea în eroare să fie încetate. Inducerea în eroare a opiniei publice are consecințe imprevizibile. Pe rețelele de socializare se spune că mai multe procese-verbale au fost prelucrate greșit. Nu este adevărat”.

Alina Russu nu a dorit să comenteze petiția semnată de aproape 20.000 de oameni în care se cere demisia membrilor CEC. Întrebată de jurnaliști dacă își va da demisia, Russu nu a dorit să abordeze subiectul, spunând că a răspuns deja la toate întrebările posibile. Aceasta a precizat că autoritatea care poate confirma sau infirma legalitatea alegerilor din 13 noiembrie este doar Curtea Constituțională.

Reiterăm, alegerile din 13 noiembrie sunt cu certitudine fraudate. Asta susțin mai multe comunități din Moldova și din străinătate, care au dorit să participe la scrutin și nu au reușit să-și exercite dreptul său electoral.

„Aceste alegeri au fost fraudate! Campania oponentului meu a fost plină de manipulare și dezinformare, a fost susținută mediatic în mod ilegal și finanțată netransparent. Cel mai grav însă sunt fraudele din ziua alegerilor. Zeci de mii de cetățeni din diasporă, alungați de acasă de sărăcie și corupție, nu au putut să-și exprime dreptul constituțional de a vota.” declara Maia Sandu după scrutin.

Românul

Moderator la newsmoldova.info

Close