România nu vrea sa cucerească Moldova. Declară Klaus Iohannis

Presedintele României Klaus Iohannis a declarat, joi, la Cluj, ca România doreste in continuare sa sprijine dezvoltarea Republicii Moldova, dar la nivel institutional si in ceea ce priveste ameliorarea dependentei energetice pe care tara vecina o are fata de Rusia, astfel incat poporul moldovean sa vada in aceste actiuni intentia de a ajuta Moldova „pe calea pro-europeana”, nu „de a o ocupa”, scrie news.ro.

[textblock style=”9″]”Romania si Republica Moldova au o relatie speciala si privilegiata, care se bazeaza pe istorie si limba comuna.[/textblock]

Aceasta relatie este una speciala, pe care dorim sa o pastram si sa o protejam.

Romania are dreptul si insista sa pastreze o relatie speciala cu Moldova. Aceasta relatie speciala trebuie sa aiba si un fundament solid, unul institutional. Romania trebuie si vrea sa sprijine Moldova, asta inseamna ca trebuie sa sprijinim institutiile din Moldova sa devina mai performante, mai puternice si mai transparente. Asta inseamna ca Romania trebuie sa se implice in economia Moldovei, dar nu in sensul sa incercam sa dirijam ceva acolo. Vorbim despre investitii, realizand conexiuni energetice cu Moldova, in sensul de a le usura dependenta fata de unicul furnizor pe care il au”, a declarant presedintele României.

Românul

Moderator la newsmoldova.info