Maia Sandu – Aceste alegeri au fost fraudate!

care a fost îndemnată de președintele ales Igor Dodon să rămână calmă și să nu incite spiritele în societate, continuă să afirme că alegerile prezidențiale au fost fraudate. Mai mult, aceasta îndeamnă cetățenii să sesizeze toate neregulile depistate, pentru ca să fie anexate la un demers care va fi depus în instanța de judecată.

„Aceste alegeri au fost fraudate! Campania oponentului meu a fost plină de manipulare și dezinformare, a fost susținută mediatic în mod ilegal și finanțată netransparent. Cel mai grav însă sunt fraudele din ziua alegerilor. Zeci de mii de cetățeni din diasporă, alungați de acasă de sărăcie și corupție, nu au putut să-și exprime dreptul constituțional de a vota. Pe de altă parte, primim numeroase mesaje în care oamenii ne semnalează cazuri de votare multiplă.
Grave sunt și erorile comise de CEC prin inversarea rezultatelor, fapt constatat deja în câteva secții de votare. Neelucidată rămâne și situația alegătorilor din regiunea transnistreană, unde oamenii au fost aduși în mod organizat și avem semnale că aceștia ar fi fost plătiți să voteze într-un anumit fel. Toate aceste fraude sunt suficiente pentru a declara nule alegerile din 13 noiembrie. Frauda lor e mai mare decât cele 69 027 de voturi!
Vă rugăm să ne ajutați să documentăm toate încălcările depistate în ziua alegerilor.
1. Pentru concetățenii noștri din diasporă, care nu au reușit să voteze din cauza epuizării buletinelor de vot: vă îndemnăm să descărcați modelul de contestație de aici https://goo.gl/NPvaYo, să îl completați, să-l semnați și să trimiteți versiunea scanată/fotografiată la adresa alegerifraudate2016@gmail.com
2. Toți cei care dețin probe cu privire la alte încălcări, vă rugăm să ne scrieți la aceeași adresă de email: alegerifraudate2016@gmail.com
3. Toți cei care consideră că autoritățile ne-au furat alegerile, semnați petiția online, a menționat Sandu.
În același context, liderul PAS îndeamnă oamenii să-și apere până la urmă voturile.

„În aceste alegeri v-ați mobilizat ca niciodată. Haideți să ne apărăm voturile până la capăt. Pentru ca actul de contestare să aibă efect, toate probele trebuie depuse până mâine, 16 noiembrie, ora 12.00. Hoții ne-au furat totul, haideți să nu-i lăsăm să ne fure și votul!”, a conchis aceasta.

Maia Sandu – Aceste alegeri au fost fraudate! înnoit: noiembrie 16, 2016 de autorul: NewsMoldova

Abonează-te la newsletter-ul nostru

%d blogeri au apreciat: