Liga medicilor moldoveni din Portugalia – caritate internațională.

CaritateUn grup de medici moldoveni vor acorda consultații gratuite pentru conaționalii aflați în Portugalia. 

Doctorii profesează în Portugalia pe baza diplomelor de studii obținute în Moldova și au hotărât să înființeze Ligă medicilor moldoveni pe lângă Ambasada Republicii Moldova din Portugalia.

Pentru început, fiecare medic vine cu diferite proiecte, idei pe care le-ar putea pune în aplicare. Ei planifică să ofere consultații pentru moldovenii din Portugalia. Membrii Ligii au propus ca, în diferite orășele ale țării, fiecare medic să ofere, o dată în lună, consultații gratuite pentru conaționali. „La ședințele ligii se va discuta orice întrebare ce vizează domeniul profesional sau personal. Unul dintre scopurile noastre este dezvoltarea medico-științifică. Aceasta înseamnă că medicii din asociație vor putea merge la diferite instruiri și specializări”, a comunicat pentru mednews fondatorul Ligii medicilor moldoveni din Portugalia, Angela Zgardan.

Grupul de inițiativă s-a întrunit în prima ședință la Ambasada Republicii Moldova din Portugalia. „Atunci am dat start asociației. Am început să identificăm direcțiile de activitate ale asociației. Ședințele nu le putem face foarte des pentru că medicinii activează în diferite regiuni. Următoarea ședință va avea loc de Ziua medicului în Portugalia, pe 21 iunie”, a spus Zgardan.

Pentru a profesa în această țară europeană, medicii trebuie doar să susțină un examen la limba de stat. Aceștia lucrează în spitale, în centrele de sănătate sau oferă consultații private. „Doctorii noștri sunt înregistrați la organul suprem în sănătate din Portugalia. Lucrează în baza contractelor de muncă încheiate cu diferite instituții medicale. Unii dintre doctori au echivalat diplomele moldovenești de studii, alții au făcut facultatea în Portugalia”, a explicat Angela Zgardan.

Liga medicilor moldoveni din Portugalia se va ocupa și de acte de caritate, în primul rând, pentru copiii bolnavi din Moldova.
Un alt obiectiv este sensibilizarea și convingerea medicilor să revină acasă, în Moldova.

„Instituţiile medicale portugheze angajează cu plăcere medici moldoveni, iar ambasadorii străini vor să se trateze la ei.

Excelentă carte de vizită a Republicii Moldova! Iată de ce am întâmpinat cu bucurie ideea acestui ambiţios grup de iniţiativă. Eu cunosc cu ce preţ se dobândeşte acest prestigiu. Muncă, de zece ori muncă, de multe ori chiar cu sacrificii pentru familie. Asta şi dă un plus de valoare iniţiativei dânşilor de a-şi crea propria ligă. E o acţiune de voluntariat şi e normal să le fim alături”, afirmă Valeriu Turea,  fostul ambasador în exercițiu al R. Moldova în Portugalia.

Liga medicilor moldoveni din Portugalia – caritate internațională. înnoit: noiembrie 24, 2016 de autorul: NewsMoldova

Abonează-te la newsletter-ul nostru

%d blogeri au apreciat: