Președintele Român anunță un moment istoric în relația cu Republica Moldova.

 Se anunță moment istoric în relația României cu Republica Moldova

Președintele României Klaus Iohannis a anunțat, în urma ședinței CSAT, că statul Român se va implica mai profund și mai activ în relația cu Republica Moldova și vom oferi sprijin consistent vecinilor de peste Prut pentru integrarea în UE. Iohannis a explicat că va începe să lucreze un grup de lucru interinstituțional, care va avea ca obiectiv accelerarea procesului de integrare al Republicii Moldova.

 

”Am spus, atunci, în septembrie, când am inclus prima dată această temă pe ordinea de zi a CSAT, că relația dintre România și Republica Moldova este foarte importantă și trebuie să devină mai bună, pragmatică și realistă.

Obiectivul nostru stragic, așa cum este reflectat în acest plan pe care l-am adoptat astăzi este susținerea parcursului european al Re. Moldova, integrarea europeană, proces în care România trebuie să joace rolul principal. Pentru asta trebuie să ne sistematizăm efortul, astfel încât rezultatele să fie vizibile, palpabile pentru cetățenii Rep. Moldova. Bineînțeles, materializarea acestui parcurs nu revine doar cetățenilor români ci și a celor din Republica Moldova, care trebuie să accelereze parcursul european și strategiile de integrare în Uniunea Europeană.

Va fi creat un grup de lucru inteinstituțional, sub patronajul Administrației Prezidențiale care va începe să lucreze cât mai curând posibil”

 

Românul

Moderator la newsmoldova.info

Lasă un răspuns

Close