Ghimpu – Năstase şi Sandu n-au dorit să înţeleagă

Liderul PL, Mihai Ghimpu, a menţionat marţi, 15 noiembrie, că alegerea lui Igor Dodon în calitate de preşedinte al ţării a fost provocată inclusiv de Andrei Năstase, care prin intermediul Platformei DA a solicitat alegeri directe ale preşedintelui, în condiţiile în care se ştia din start că va câştiga candidatul prorus.

„Pe 20 Ianuarie, noi, liberalii, în detrimentul imaginii noastre, pentru că ştim cât de scurtă este memoria moldovenilor şi cât de mare este interesul personal sau de grup, am oprit invazia lăcustelor roşii de a nu deturna cursul european şi a prelua puterea în stat- Parlamentul şi Guvernul şi toate instituţiile subordonate. A menționat Ghimpu.

Am apărat Acordul de Asociere şi libera circulaţie în ţările UE. Am creat această majoritate parlamentară pentru a întoarce încrederea partenerilor externi, după spălarea celor 20 miliarde de dolari şi furtul miliardului de cel/cei, cărora cetătenii i-au dat 32 de mandate, pe când nouă, liberalilor, doar 13.

Dar cel mai important lucru pe care l-am făcut, a fost că n-am permis, cum a permis astăzi PAS şi Platforma DA să fie călcată în picioare memoria multor generaţii, care au luptat, dându-şi viaţa pentru demnitatea, libertatea şi unitatea neamului românesc împotriva celor care ne-au ocupat şi ne-au umilit aproape 200 de ani.

Alegerile nu Dodon le-a câştigat, alegerile le-au pierdut PAS, Platforma DA şi umbra lor – PLDM, anume aceste partide şi-au asumat „victoria”. Ei, şi în primul rând, Năstase şi Sandu n-au dorit nici o clipă să audă sau să înţeleagă, că alegerea Preşedintelei de către cetăţeni este o capcană a Cremlinului, de a lua Republica în mod democratic, după înfrângerea suferită în Ianuarie a anului curent, în lupta cu liberalii, cu mine, dacă doriţi.

Cine dacă nu Platforma DA a început să buimăceasca lumea cu alegerea Preşedintelui prin votul cetăţenilor, cine a acumulat semnături, ce credeţi că ei nu cunoşteau sondajele: pe cine vor să aducă moldovenii la putere după furtul miliardului? Cunoşteau, dar interesul Ţopilor era mai presus decât interesul naţional.

Eu şi colegii mei de partid am vorbit îndeajuns cine poate veni la putere, în caz de alegeri anticipate şi cine poate ajunge Preşedinte în cazul alegerilor directe, dar n-am fost auziţi nici în primul caz, nici în al doilea. Slavă Domnului, că în cazul alegerilor anticipate decizia de a avea sau nu alegeri i-a revenit liberalilor şi nu „Platformei PAS”, altfel astăzi toată puterea în stat era in mâinele partidelor proruse şi, vorba ceea, „guleai Vanea ăto tvoia strana”… Cam atât pentru azi, stimaţi români moldoveni”, a scris Mihai Ghimpu pe pagina sa de Facebook.

Urmărește-mă

Românul

Moderator la newsmoldova.info
Urmărește-mă
Ghimpu – Năstase şi Sandu n-au dorit să înţeleagă înnoit: noiembrie 19, 2016 de autorul: Românul

Abonează-te la newsletter-ul nostru

%d blogeri au apreciat: